Гръцкият парламент легализира производството на канабис за терапевтични цели и

...
Гръцкият парламент легализира производството на канабис за терапевтични цели и
Коментари Харесай

Гърция ще привлича инвеститори в бизнеса с медицински канабис

Гръцкият парламент легализира производството на канабис за лечебни цели и за фармацевтични артикули – мярка, с която Атина чака да притегли вложения, заяви Франс прес.

Проектозаконът и част от обещаните промени на държавното управление на Алексис Ципрас. Той беше подсилен от депутатите от болшинството – коалиция на радикалната левица и националистическата десница. Консервативната съпротива, неонацистите и комунистите гласоподаваха срещу.

Реформата би трябвало „ да отвори пътя за гръцки и задгранични вложения “, разяснява пред Франс прес зам.-министърът на земеделието Янис Циронис.

По думите му оборотът от артикули от канабис се прави оценка на 1,5 - 2 милиарда евро. Към този бизнес, който претърпява взрив в света, са показали интерес както гръцки, по този начин и израелски и австралийски компании.

Климатът и гръцкото слънце се считат за доста подобаващи за тази земеделска просвета. Това демонстрират и честите полицейски интервенции в близкото минало, които откриваха постоянно полета с канабис в гръцките села.

Миналата година държавното управление на Ципрас позволи при дефинира условия да се внасят някои от фармацевтичните артикули въз основата на канабис, както и развъждането на коноп за индустриални цели. Конопът се употребява в строителството, текстила, производството на хартия, в хранителната индустрия и в композитните материали.

Десетина страни от Европейски Съюз към този момент позволиха използването на канабис за медицински цели. България не е измежду тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР