Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис се извини отново от свое име

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис се извини отново от свое име
Коментари Харесай

Гръцкият премиер обеща да гарантира прозрачно разследване на влаковата катастрофа

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис се извини още веднъж от свое име и от името на всички управлявали през последните години, поемайки отговорност за трагичната влакова злополука в Темпе, Централна Гърция, написа в. „ Катимерини “, базирайки се на изказване на премиера на държавно съвещание през днешния ден, отдадено на железопътния случай.

Мицотакис съобщи, че „ не може да се скрием зад поредност от човешки неточности. Всички сме отговорни и дано го признаем със храброст - от държавни управления и администрации, които от години блокират основен план, до избрани профсъюзи, които попречват каквато и да е оценка на железопътния личен състав ". „ Разпределението на отговорностите ще бъде осъществено от правораздаването, бързо и в най-висока степен “, добави той.

Премиерът подсигурява, че следствието ще се прави в безспорна бистрота, тъй че грешките да бъдат разпознати и оценени заслужено. Също по този начин той подсигурява и за стартирането на директни начинания за възстановяване на проблематичната обстановка в железниците във връзка с технологиите и личния състав.

Мицотакис разгласи рамка от процедури за финансова и морална поддръжка на околните на починалите от челния конфликт на пътнически и товарен трен предходната седмица, при който починаха 57 души.

Той съобщи, че ще бъдат отпуснати повече от 270 млн. евро от Фонда за възобновяване за железопътната промяна, като даде обещание усъвършенстване в сигурността посредством инсталиране на цифрови системи за надзор по железопътните линии до края на лятото.

На държавното съвещание Мицотакис приказва и за „ война с тъмната страна на анахронизма, която приема разнообразни партийни цветове, само че остава дълбока “ и прикани „ да свалим тази проблематична страна, без значение какъв брой трудности ще срещнем “.

Влаковата злополука накара десетки хиляди хора да излязат на протестни шествия в цяла Гърция, а работещи от разнообразни браншове оповестиха еднодневна национална стачка, като главно искане беше да се постави завършек на политиката на приватизация и да се потърсят действителни отговорности за влаковата злополука на 28 февруари.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР