Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис съобщи в Туитър, че

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис съобщи в Туитър, че
Коментари Харесай

В Гърция: Отнемат разрешителни за търговия с лекарства заради отказ от сътрудничество

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис заяви в Туитър, че заради дефицит на медикаменти в света ще се стопира активността на всеки, който не сътрудничи при инспекция на запасите, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на АНА-МПА.

Той съобщи през вчерашния ден, че „ заради световния дефицит на медикаменти, заради огромното търсене и пониженото произвеждане, никой няма да си играе с публичното здраве. Нарежданията са ясни: прекратяване на активността на всеки, който не сътрудничи “. Това визира всички - фармацевтични компании, хранилища, аптеки, написа в известието си в Туитър.

Взетите ограничения от министерството на опазването на здравето на Гърция са подбудени от отхвърли на два фармацевтични склада да бъде тествана наличността им. Вследствие на отхвърли им е спряно разрешителното за търговия на едро с медикаменти, до момента в който не бъдат тествани от гръцката Национална организация по медикаментите, написа вестник „ Тема “. Двете аптеки нямат право да съхраняват и популяризират фармацевтични артикули през този интервал.

В " Тема " се напомня, че Плеврис също по този начин е изискал от Национална организация по медикаментите да ревизира фармацевтичните хранилища за евентуални незаконни износи на медикаменти предвид на непрекъснато възходящата липса на доста препарати в страната.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР