Гръцкият министър на икономика Димитрис Пападимитриу хвърли оставка. Премиерът в

...
Гръцкият министър на икономика Димитрис Пападимитриу хвърли оставка. Премиерът в
Коментари Харесай

Мощен скандал разтърси Гърция! Икономическия министър хвърли оставка заради съпругата си!

Гръцкият министър на стопанска система Димитрис Пападимитриу хвърли оставка. " Премиерът в Атина Алексис Ципрас одобри молбата за овакантяване на министъра след диалог на четири очи ", написа в публично известие на държавното управление на южната ни съседка.

Поводът за отдръпването на основния министър стана журналистическо следствие. Съпругата на Пападимитриу - Рания Антонопулу по-рано подаде оставка като шеф на службата по заетостта, откакто локални медии разкриха, че тя е получила 23 000 евро от държавния бюджет. Парите са били преведени като финансова помощ, тъй като тя и нейният мъж са наели жилище в столицата.

По закон министрите, които нямат жилища в Атина, имат право на парична помощ от хазната. Публикациите провокираха остра реакция измежду гърците на фона на икономиите, въведени от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

От 2010 година Европейски Съюз и МВФ Гърция получи помощ в размер на към €250 милиарда Атина от своя страна пое уговорката да редуцира разходната част на бюджета и да усили налозите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР