Гръцкият министър на флота Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал

...
Гръцкият министър на флота Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал
Коментари Харесай

Гръцкият министър на корабоплаването подаде оставка

Гръцкият министър на флота Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал по отношение на мненията му за гибелта предишния вторник на 36-годишен мъж, който падна в морето, откакто беше избутан от екипажа на ферибот, на който се опитвал да се качи, заяви Ройтерс.

Варвициотис разгласи оставката си в обществената мрежа Екс, известна преди като Туитър, в понеделник.

Видеозаписи, оповестени в обществените мрежи след случая, демонстрираха членове на екипажа, които наподобява спорят с мъжа на рампата тъкмо когато фериботът напуща пристанището на Пирея за остров Крит.

Варвициотис сподели предходната седмица, че мъжът, който си купил билет, се качил на кораба преди да слезе по незнайни аргументи, а по-късно се опитал да се качи още веднъж и тогава бил отхвърлен обратно и паднал в морето тъкмо когато корабът потеглял.

Смъртта на мъжа провокира отвращение и митинги в Гърция и Варвициотис беше подложен на рецензии, тъй като изглеждаше, че симпатизира членовете на екипажа.

Варвициотис, който по-късно се извини, сподели, че мненията му са били изтълкувани неправилно.

" Станах цел на офанзива, която се ускорява и става все по-токсична, " съобщи той, когато разгласи оставката си.

" По никакъв метод не съм приравнявал  жертвата с причинителите. В никакъв случай не съм пренебрегнал отговорностите, които компанията, която има кораба, има и които тя към момента отхвърля да поеме, съобщи Варвициотис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР