Гръцкият институт за морска защита Архипелаг заяви, че драстично се

...
Гръцкият институт за морска защита Архипелаг заяви, че драстично се
Коментари Харесай

Мъртви делфини след военни учения в Егейско море

Гръцкият институт за морска отбрана " Архипелаг " съобщи, че фрапантно се е нараснал броят на мъртвите делфини , открити по гръцкото крайбрежие през последните седмици, а евентуалната причина за това са военните учения на турския флот.
Вестник Катимерини заяви че през последните няколко седмици са открити 13 мъртви делфина, шест от които на брега на остров Самос, ситуиран покрай Турция, съобщи БГНЕС.
" Това са делфини, при които няма признаци на съзнателно ликвидиране или някакво съществено заболяване. В множеството случаи те са млади екземпляри и нищо не оправдава преждевременната им гибел, съобщи създателят на проучването, Анастасия Милу.
От " Архипелаг " изясняват, че огромният брой военни кораби от разнообразни страни в Егейско море, съчетани с растежа на туризма и несъразмерния лов на риба, реализират огромен напън върху морските екосистеми и изключително върху бозайниците.
" Увеличеният брой на изхвърлените делфини съответствува като време с обширните учения на турския военноморски флот, извършени в Егейско море. При откриването на мъртвите бозайници е посочено прехвърлянето им от зоните, където са били ученията. Затова, макар че лишава време да се създадат нужните разбори за определяне на допустима връзка сред гибелта на делфините и ученията на Турция, този невиждан напън върху морските екосистеми не може да бъде подценен ", сподели шефът на " Архипелаг ", Тодорис Цибидис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР