Гръцкият баскетболен гранд Олимпиакос прекъсна серията си от две загуби

...
Гръцкият баскетболен гранд Олимпиакос прекъсна серията си от две загуби
Коментари Харесай

Везенков помогна на "Олимпиакос" за разгром в Евролигата

Гръцкият баскетболен гранд " Олимпиакос " прекъсна серията си от две загуби в Евролигата. Задвижван от звездното дуо Александър Везенков и Костас Слукас, в VII кръг от постоянния сезон отборът от Пирея разгроми сръбския " Партизан " с 87:58 като хазаин в " Двореца на мира и другарството " в атинското предградие.

Българският национал още веднъж беше с главен принос за своя клубен тим. 27-годишното крило приключи с 15 т., 7 битки, 4 асистенции и 1 открадната топка, постигайки коефициент на потребно деяние 25 - колкото бе и този на топреализатора в мача Слукас, завършил със 17 т. и 8 асистенции.

С 14 т. за " червено-белите " се отличи Янулис Ларенцакис, а още трима осъществиха по 10 т. за успеха - Айзея Канаан, Костас Папаниколау и Алек Питърс. За гостите от Белград Кевин Пънтър и Джеймс Нънели вкараха по 14 т., Йоанис Папапетру добави още 12, а Матиас Лесор означи 10 т. и овладя 6 битки.

Благодарение на изразителния триумф " Олимпиакос " (+50) излезе на трето място във краткотрайното класиране, изпреварвайки по точкова разлика " Барселона " (+28), който също е с баланс 5-2. Лидер е " Фенербахче " с 6-1, следван от " Монако " с 5-1 и мач по-малко. " Партизан " е 11-и с 3-4.

В идващия кръг Везенков и компания ще гостуват против " Байерн " (Мюнхен). Двубоят е на 17 ноември от 21:30 ч. наше време в зала " Ауди Доум " в баварската столица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР