Гръцките здравни власти леко облекчиха част от ограниченията за заведенията.

...
Гръцките здравни власти леко облекчиха част от ограниченията за заведенията.
Коментари Харесай

Облекчават част от ограниченията за заведенията в Гърция

Гръцките здравни управляващи леко облекчиха част от рестриктивните мерки за заведенията. Всички останали ограничения остават в действие. Коронавирусът слага в сериозна обстановка манастирите в Атон с над 50 умряли, само че множеството монаси не желаят имунизация.

Под напън на притежателите на заведения държавното управление отстранява от понеделник възбраната за музика в заведенията и рестриктивните мерки на работното време.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис съобщи пред медиите, че това е допустимо заради понижаване на случаите на новозаразени през последните седмици.

Всички останали ограничавания остават: носене на маски на открито, влизане в магазините с двойни маски една върху друга и документ за имунизиране.

В превоза се пътува единствено с маска.

Удължиха до 7 февруари опцията за слагане на бустерна доза като след тази дата се анулират към 900 000 документа, а хората над 60 години ще заплащат по 100 евро на месец санкция.

Остава казусът пред здравните управляващи за 300 000 гърци над 60 години, които не желаят трета доза ваксина. Това е най-рисковата група за тежко преболедуване на вируса съгласно лекарите в лечебните заведения

Заразените с ковид, които са на домашно лекуване, ще получават медикаментите си в къщи, обявиха от здравното министeрство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР