Гръцките власти затягат мерките за неваксинирани граждани - всички без

...
Гръцките власти затягат мерките за неваксинирани граждани - всички без
Коментари Харесай

Затягат мерките за неваксинирани в Гърция

Гръцките управляващи стягат ограниченията за неимунизирани жители - всички без ваксини както в частния, по този начин и в обществения бранш в Гърция ще би трябвало да вършат по два теста седмично, без значение дали са PCR или бързи проби. Ако желаят да влязат в някоя социална институция, магазин, фризьорски салон и даже банка, още веднъж ще би трябвало да показват резултат на негативен PCR или бърз тест.

Ограниченията няма да важат за магазините с хранителни артикули, аптеките и църквите. Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис разясни, че „ рестриктивните мерки ще засягат неимунизираните, тъй като те са в максимален риск и би трябвало да има ограничения, които да ги защитят ”.

Министърът акцентира още, че няма да предприеме по-тежки ограничения, тъй като 73% от популацията към този момент имунизирано. „ Всички данни демонстрират, че имунизираните са изправени пред 30 пъти по-нисък риск от тежко заболяване или процес, който да ги води в интензивно поделение, а над 85 % от пациентите в интензивните отделения са неимунизирани ”, съобщи още той, представен от в. „ Катимерини ”.

Гърция бе измежду първите страни в Европа, които вкара условие за зелени документи при влизане в заведение на закрито. От този месец се усили и санкцията  за притежателите на заведения, които пускат неимунизирани в закритите елементи. Властите могат да ги глобяват с 5 000 евро, а заведението ще бъде затворено за 10 дни.

Междувременнно избухна нов скандал в южната ни съседка, в който бе намесена и България. Гръцката държавна телевизия ЕРТ описа в собствен репортаж, че за 300 евро всеки грък може да се снабди с имунизационен документ от България, без въобще да е имунизиран. Разследването наблюдава измамници от български генезис, които доставят документите до Гърция. Журналистите акцентират още, че България прави негативни върхове по смъртност в Европейски Съюз, до момента в който все повечелекари издават документи без в действителност да имунизират.

Според тях казусът е, че персоналните лекари у нас имунизират пациента уединено, а не са във имунизационен център, в който има и други хора. По този метод по този начин и не излиза наяве дали в действителност лекарят слага доза против Covid-19 или издава фиктивно документа против възнаграждение. Ето за какво гръцките управляващи следят деликатно хората с непрекъснат адрес в Гърция, които имат издадени документи от България.

 
Късно е за всичко, с изключение на за локдаун. Но и за него е късно
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР