Гръцките власти разшириха списъка на стоките, които не могат да

...
Гръцките власти разшириха списъка на стоките, които не могат да
Коментари Харесай

Гърция с нови мерки за контрол на цените

Гръцките управляващи разшириха листата на стоките, които не могат да бъдат обявявани на промоция от търговците, откакто по-рано цената им е била нараснала, оповестяват медии в южната ни съседка. Целта на мярката е по-прозрачно ценообразуване и слагане на повишаването под надзор, само че бизнесът не е склонен с метода на използване на ограниченията.

В Гърция за доста основни артикули, предлагани в супермаркетите, важи възбрана да бъдат включвани в промоции в период от три месеца, откакто цените им са били увеличени. Пресичат се и опитите за заобикаляне на това предписание да вземем за пример посредством понижаване на грамажа в опаковката.
 В Гърция връщат на пазара 650 000 необитаеми жилища, с цел да се борят с растежа цените
В Гърция връщат на пазара 650 000 необитаеми жилища, с цел да се борят с растежа цените

Голяма част от тях са ваканционни жилища, които не са били употребявани от години

Целта е клиентите да получат " транспарантна " цена, а и търговците да бъдат стимулирани да не вършат корекции нагоре. В момента енергийните цени понижават, само че питателните артикули не престават да нарастват и това води до 8,3% годишна инфлация за януари 2024 година

Представители на комерсиалните вериги обаче разясняват пред " Катимерини ", че новите промени, оповестени единствено две седмици преди влизането си в действие на 1 март, ги заварват неподготвени.

По думите им артикули, при които е налице световен дефицит като поскъпналия с 67,4% зехтин, портокаловия сок и какаото, ще стават все по-скъпи без значение какви ограничения се вземат на политическо равнище.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР