Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация в северните градове

...
Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация в северните градове
Коментари Харесай

Пълна изолация в Солун и Серес

Гръцките управляващи оповестиха режим на цялостна изолираност в северните градове Солун и Серес за период от 14 дни, считано от на следващия ден, 3 ноември, с цел да спрат внезапното повишаване на случаите на ковид.

Отворена остава границата при " Кулата-Промахон ", откъдето се влиза единствено с негативен тест за ковид. Прекратяват се всички полети към летището в Солун.

Мерките в Северна Гърция включват и полицейски час.

В зоната на извънредно бързо разпространяване на вируса са областите Серес и Солун, съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас. От на следващия ден в тези области се вкарват ограничения, наложителни единствено за тях. За да се ограничи излизането от домове още веднъж е належащо изпращане на известие по телефона за повода за излизане. Вечерният час се вкарва от 21 часа до 5 сутринта, до момента в който в другите региони на страната е от среднощ. Прекратяват се вътрешните и интернационалните полети към летището в Солун.

Отворени остават магазините за хранителни артикули, аптеки и банки. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти единствено за домашни поръчки.

Също от на следващия ден под карантина са областите Атика и цяла Северна Гърция. Там обаче жителите излизат от домовете си без да е належащо позволение.

Маските остават наложителни за цялата страна на закрито и намерено.

Отворени остават учебните заведения, до момента в който университетите минават към отдалечено образование.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР