Гръцките туристически оператори обявиха, че очакват 70% спад на туристите

...
Гръцките туристически оператори обявиха, че очакват 70% спад на туристите
Коментари Харесай

Гръцките туроператори очакват 70% спад на туристите

Гръцките туристически оператори оповестиха, че чакат 70% спад на туристите тази година, откакто през вчерашния ден държавното управление заяви, че сезонът може да стартира от средата на юни , осведоми Агенция Франс Прес.

" Пристигащите ще спаднат с минимум 70% ", сподели ръководителят на Гръцката асоциация на хотелиерите Григорис Тасиос пред SKAI TV. Той добави, че " най-много " 8-9 милиона визити могат да се чакат.
 Туристическият сезон в Гърция стартира от 15 юни
Туристическият сезон в Гърция стартира от 15 юни

Международните полети до нашите туристически дестинации ще бъдат обновени последователно от 1 юли

Ирини Толиу, началник на гръцката асоциация на уредниците на конгреси, се съгласи с оценката. Тя сподели пред TV ERT, че сезонът ще е от юли до септември, в случай че вирусът не се върне през септември.

Според данни на Банката на Гърция през 2019 година страната е посетена от 34 милиона души и е генерирала доходи от 18 милиарда евро.
 Гърция удължи 14-дневната карантина
Гърция удължи 14-дневната карантина

Рестрикцията ще е в действие до 1 юни

Вчера държавното управление заяви, че туристическият сезон ще стартира от 15 юни, а първите директни полети до гръцките острови ще бъдат обновени от 1 юли.

Ресторантите и питейните заведения ще отворят от понеделник, а археологическите места отвориха тази седмица. Музеите възобновяват работа на 15 юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР