Гръцката полиция употреби сълзотворен газ срещу група активисти, протестиращи срещу

...
Гръцката полиция употреби сълзотворен газ срещу група активисти, протестиращи срещу
Коментари Харесай

Сълзотворен газ за протестиращите срещу визитата на Меркел в Атина

Гръцката полиция използва сълзотворен газ против група деятели, протестиращи против визитата на немския канцлер Ангела Меркел.

Няколко десетки души от протестиращите се отделиха от шествието и съумяха да пробият полицейския кордон, заяви Ройтерс. Няма задържани или потърпевши.

Снимка: Reuters

Около 2000 полицейски чиновници, хеликоптер и безпилотни летателни апарати са задействани за визитата на Меркел, което завършва в петък следобяд. Улиците и метростанциите са затворени от съображения за сигурност.

Меркел е упреквана от мнозина в Гърция за строгите икономии, които страната претърпя през по-голямата част от предишното десетилетие, което докара до внезапна и продължителна криза и последвалия спад на виталния стандарт.

Снимка: Reuters

Меркел от своя страна призна компликациите на Гърция по време на ограниченията за икономии в изявление за вестник " Катимерини ".

" Знам, че последните години бяха доста сложни за доста хора в Гърция ", съобщи тя, като означи, че сложният път е бил неминуем, с цел да се реализира финансова непоклатимост.

В Атина Меркел ще разиска с премиера Алексис Ципрас гръцката стопанска система, миграцията и финалната фаза в дългогодишния спор със Скопие за името на Македония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР