Гръцката полиция използва днес сълзотворен газ и шокови гранати на

...
Гръцката полиция използва днес сълзотворен газ и шокови гранати на
Коментари Харесай

Гръцката полиция използва днес сълзотворен газ по време на протест в Атина

Гръцката полиция употребява през днешния ден сълзотворен газ и шокови гранати на митинг в Атина против желанието на държавното управление да разреши основаване на частни университети в страната, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

Студенти и преподаватели стачкуваха за следващ път през днешния ден в центъра на Атина против проектите за основаване на частни университети в Гърция.

Протестиращите на площад Синтагма се опитваха да пробият кордона за сигурност и да стигнат до Камарата, което накара полицията да употребява сълзотворен газ. Съобщава се, че обстановката е ескалирала.

Шествието на студенти и преподаватели, които се опълчват на основаването на недържавни университети, стартира Атинския университет към 13:00 часа.

Очаква се идната седмица държавното управление да предложи на публично разискване законопроект, който разрешава в Гърция да бъдат създавани частни университети и филиали на задгранични образователни заведения. Законопроектът планува дипломите от тях да бъдат приравнени към тези на държавните вузове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР