Гръцката полиция е спасила група от 92 нелегални мигранти, които

...
Гръцката полиция е спасила група от 92 нелегални мигранти, които
Коментари Харесай

Гръцката полиция откри десетки голи мигранти на границата с Турция

Гръцката полиция е избавила група от 92 незаконни мигранти , които са били открити голи, а някои от тях и с пострадвания, покрай северната граница с Турция, оповестиха от полицията.

Мигрантите, всички мъже, бяха открити в петък покрай река Еврос, която бележи границата сред Гърция и Турция, се споделя в изказване на гръцката полиция, съобщи Ройтерс.

Разследването, извършено от гръцката полиция и чиновници на граничната организация на Европейски Съюз " Фронтекс ", откри доказателства, че мигрантите са минали през реката на гръцка територия с гумени лодки от Турция, заяви полицията.

" Граничните служители на реда откриха 92 незаконни мигранти без облекла , някои от които имаха пострадвания по телата си ", се споделя в изказването. Не е ясно по какъв начин и за какво мъжете са изгубили облеклата си.

Гръцкият министър на миграцията Нотис Митарачи съобщи в Twitter, че отношението на Турция към мигрантите е " позор за цивилизацията ". Той съобщи, че Атина чака Анкара да проверява случая.

Гърция беше на предната линия на европейската миграционна рецесия през 2015 година и 2016 година, когато към един милион бежанци, бягащи от войната и бедността в Сирия, Ирак и Афганистан, дойдоха в страната, основно през Турция.

Оттогава броят на идващите е намалял. Гръцките управляващи обаче обявиха, че в последно време са забелязали нарастване на опитите за идване през турската сухопътна граница и гръцките острови.

Гърция упорства Турция да съблюдава съглашението с Европейския съюз от 2016 година, в което Анкара се съгласи да ограничи потока от мигранти към Европа в подмяна на милиарди евро помощ.

Турция твърди, че е засилила ограниченията за попречване на контрабандата на хора. /
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР