Граничните контролно-пропускателни пунктове на летищата, включително в Москва, са получили

...
Граничните контролно-пропускателни пунктове на летищата, включително в Москва, са получили
Коментари Харесай

На летищата в Русия вече има списъци с мобилизирани. Спрени са поне 20 мъже - Свят

Граничните контролно-пропускателни пунктове на летищата, в това число в Москва, са получили мобилизационни описи, оповестиха четирима източници от авиационната промишленост пред съветския уебсайт The Bell . Вече се ревизират мъжете в наборна възраст, които желаят да изоставен страната.

Руските летища са почнали да отхвърлят на тези, които към този момент са получили призовки, въз основа на указа на Владимир Путин за " частична готовност ", настояват източниците. Трима от тях прецизират, че не са имали поради всички хора, подлежащи на военна работа, а единствено тези, които към този момент са получили призовки или заповеди за готовност.

Източник от едно от московските летища е споделил, че през последните 24 часа границата не са били пропуснати 20 мъже. От друго летище оповестяват, че първите описи от военните окръжия са почнали да идват в петък вечерта.

Информацията за възбраната за пътешестване на съответен жител постъпва в общата осведомителна система за граничен надзор " МИР " (в нея се смъкват всички сходни забрани - да вземем за пример от правосъдните изпълнители). Базата данни се обновява на всеки два часа, а възбраните от службите за военна регистрация и наборна работа идват на порции и с друга скорост в другите райони.

" Очевидно това зависи от това къде взаимоотношението е по-добро ", изяснява източникът.

Ограниченията за овакантяване се отнасят освен за пасажерите, само че и за членовете на екипажа - има случаи на възбрана за овакантяване на водачи и стюардеси. В такива случаи членът на екипажа се заменя.

Тази заран в телеграм каналите беше оповестен документ за възбрана за пътешестване въз основа на решение на службата за военна регистрация в Домодедово. Автентичността на документа не може да бъде доказана.

Слуховете, че военното състояние със затваряне на границата е въпрос на дни, започнаха да се ускоряват мощно в събота. Законът разрешава такава наредба да бъде наложена в цялата страна или в част от нея, както и да се лимитират конституционните свободи, в това число свободата на придвижване. През целия уикенд медията търсила удостоверение на тези известия, само че не е разкрила никакви достоверни доказателства.

Малко по-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че не е издавана заповед за затваряне на границите.

Но през уикенда се появиха първите известия за руснаци, които ФСБ връща, по сухопътните граници, като се базира на възбрана от службата за военна регистрация по местоживеене. Засега това са единични случаи. Все още е мъчно да се купи билет на рационална цена за идните дати, а на границите с Финландия, Грузия и Казахстан се образуваха километрични опашки от коли.

Междувременно ФСБ удостовери проектите си да залови бягащи наборници на границата с Грузия. Руските медии, базирайки се на граничното ръководство на ФСБ в Северна Осетия-Алания, оповестяват, че " там се движи БТР, само че не с цел да сложи обсада ".

" Това е, жестоко казано, запас при положение, че резервистите желаят да пробият контролно-пропускателния пункт и да изоставен страната без никакви гранични формалности ", споделят съветските граничари.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР