Гранична полиция спаси 38 мигранти, сред които и бебе, натоварени

...
Гранична полиция спаси 38 мигранти, сред които и бебе, натоварени
Коментари Харесай

Спасиха 38 бедстващи мигранти в Черно море, сред тях и бебе

Гранична полиция избави 38 мигранти, измежду които и бебе, натоварени в лодка в Черно море, край Шабла.

В плавателния съд са били 22-ма мъже, 8 дами и 8 деца, които са се показали за сирийци и афганистанци.

Граничните служители на реда са ги извели на брега в сигурност тази заран при комплицирана интервенция в морето, заяви Министерство на вътрешните работи.

В 6:25 часа посредством Информационната система за наблюдаване " Синя граница " е бил видян обект в региона източно от нос Шабла, движещ се в посока към границата с Румъния. Операторите са създали опит да се свържат с плавателния съд, само че отговор не е получен.

 
Незабавно натам е ориентиран гранично-полицейски транспортен съд и е изпратен граничен патрул от Каварна по брега за наблюдаване. В 10 часа гранично-полицейският транспортен съд е достигнал до лодката и проверяваща група се е трансферирала на борда. Тя е открила 38 непознати жители, представящи се за сирийци и афганистанци.



 Поради неприятните метеорологични условия и мощно неспокойствие на морето, както и неспособност за прекачване на хората от лодката на граничния транспортен съд, граничарите са останали на борда, с цел да обезпечат сигурността на мигрантите по време на прехода до пристанище Каварна.

По време на интервенцията е поддържана връзка с Румънската брегова защита по отношение на провежданата сега Многоцелева морска интервенция " Черно море 2022 " в румънски и български води, координирана от Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс ", прецизират от вътрешното министерство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР