Грандиозна открита театрална сцена с близо 1000 зрителски места за

...
Грандиозна открита театрална сцена с близо 1000 зрителски места за
Коментари Харесай

Десет летни вечери на сцена под звездите

Грандиозна открита театрална сцена с близо 1000 зрителски места за поредна година ще бъде издигната пред Народния спектакъл в София през последната седмица на юни. Десет дни трогателен и паметен спектакъл под звездите ще покаже третото издание на " Театър пред театъра ", което ще се състои от 2 до 11 юли включително, оповестяват от културния институт. Всички представления са от 21.30 ч., а цените на билетите, които към този момент се продават на касите на Народния спектакъл, онлайн на уеб страницата и в мрежата на EasyPay и Epaygо, са от 20 до 40 лв..

Началото ще сложи на 2 юли гостуващият Малък градски спектакъл " Зад канала ", с представлението " Ромул Велики " от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева. Участват Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Атанас Чопов, Вежен Велчовски и Симеон Бончев.

Зрителите ще видят един от най-хитовите спектакли на Народния спектакъл, за който билетите се изчерпват с месеци напред - " Лисичета " от Л. Хелман, за първи път на огромна сцена под намерено небе на 3 и 4 юли. Представлението, което още веднъж носи подписа на Бина Харалампиева, е с присъединяване на Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

Дните, в които под звездите ще се развихри същински сценичен карнавал са 5 и 6 юли - с " Един безразсъден ден " от Бомарше, режисьор Михаил Петров. Звездите в представлението по пиесата " Сватбата на Фигаро " са Параскева Джукелова, Димитър Живков, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова.

Само месец след премиерата на огромна сцена, публиката ще види за първи път навън мегазвездите на българския спектакъл Стефан Данаилов и Аня Пенчева в спектакъла " Актрисата " - на 8 и 9 юли. В комедията на Питър Куилтър двамата си партнират с Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев, Павел Иванов, Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев.

Спектакълът изненада, който ще се играе на 7, 10 и 11 юли, е " Спанак с картофи ". Звездното съдийско трио Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро се събира още веднъж, с цел да изиграе пред близо 3000 фенове бенефисното зрелище на комедията на Золтан Егреши. Режисьор е Богдан Петканин, художник е Петьо Начев.

С един от обичаните гласове на феновете - на артиста Владимир Пенев, звучи в ефира и интернет рекламният видеоклип на " Театър пред театъра 2019 ". Видеото е дело на студентски екип от НАТФИЗ, планът е осъществен с поддръжката на академията и преподавателя проф. Теодор Янев.

//www.youtube.com/watch?v=lOjLysvY9DA
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР