Гражданското сдружение Живата вода на България, чийто председател е първата

...
Гражданското сдружение Живата вода на България, чийто председател е първата
Коментари Харесай

Десислава Радева организира състезание по български език

Гражданското съдружие " Живата вода на България ", чийто ръководител е първата дама Деси Радева провежда съревнование по български език, наречено " Пазим езика си ". Целта е да се насърчи основаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис на литературен български език.
Инициативата е в партньорство с организацията за маркетинг и връзки Knowbox и тяхната самодейност " Как беше на български? ", които са въодушевили и изработили част от изпитните материали. Партньор е и Софийският университет " Св. Климент Охридски ".
" Стремежът на „ Живата вода на България " и неговите сътрудници е " Пазим езика си " да стане национално съревнование през идната образователна година и в него да могат да се включат всички искащи ", сподели споделя Десислава Радева.
В пилотното издание ще могат да премерят сили възпитаници от учебните заведения, посочили най-хубави резултати по време на Националното външно оценяване през 2017 година
Подборът на учебните заведения е изработен по рекомендация на Министерството на образованието и науката, което поддържа начинания, ориентирани към запазване на езиковата и културната еднаквост.
Участниците в " Пазим езика си " ще са разграничени в две възрастови групи - V клас и VI – VII клас. Те ще се състезават в два изпитни кръга - на 12 и 25 май. Крайният период за записване е 8 май.
Кои учебни заведения могат да вземат участие в състезанието и неговият правилник можете да видите на уеб страницата на сдружението: https://www.zhivatavoda.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР