Гражданското сдружение "Боец" разпространи справка за възнагражденията в държавната Българска

...
Гражданското сдружение "Боец" разпространи справка за възнагражденията в държавната Българска
Коментари Харесай

Шеф на държавна банка с над 30 000 лева заплата

Гражданското съдружие "Боец " популяризира информация за възнагражденията в държавната Българска банка за развиване

Един от шефовете на ББР е получил над 370 000 лв. през предходната година - или приблизително по 31 000 лв. на месец.

Банката се популяризира с това, че 90% от кредитния ѝ портфейл - 2 милиарда лв., е бил раздаден на 20-ина близки до властта компании. Това разкри Кирил Петков преди към година, когато стана длъжностен министър на стопанската система. Тогава той се зарече да спре потреблението на ББР като касичка за олигарси и за задачата предприе стъпки за промени в надзора и директорския съвет. Беше комплициран и таван на заемите - до 5 млн. лв., тъй че парите да стигат до повече и до по-малки компании.

От сдружението изясняват, че в последните седмици са се пробвали да съберат данни за това какво се случва с едрите заеми - обслужват ли се, събират ли се.

"Помним, че през овладените от мафията Българска народна банка, ДАНС, прокуратура, Комисия за финансов контрол беше фалирана КТБ. Виждали сме и знаем, че мафията може да употребява тези институции в собствен интерес и против българското общество. Поискахме информация за размера на заплатите на сегашното управление и за метода, по които през 2020 година ББР закупи пакет на стойност от към 40 млн. лв. акции на ПИБ ", показват от БОЕЦ на страницата си във Facebook.

Към началото на 2022 година ББР има трима изпълнителни шефове, чиито месечни хонорари през 2021 година са били надлежно 15 847, 15 941 и 30 999 лв.. ББР отказала да разкрие кой е шефът ѝ със заплата 31 000 лв., само че от "Боец " са открили, че скъпият кадър с рекордното заплащане е Живко Тодоров.

"Живко Тодоров – индивидът с една от най-високите заплати за държавен пост у нас, е назначен в ББР по времето на Бойко Борисов. От 2014 до март 2020 година е бил основен финансов шеф и член на Управителния съвет на ПИБ, показват от "Боец ". Те ще сезират българските институции за “новото КТБ - пазаруването на акциите на ПИБ от ББР на цена двойна на пазарната и за загубите от над 92 милиона лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР