Гражданското сдружение ''БОЕЦ'' е сезирало Върховна прокуратура и главния прокурор

...
Гражданското сдружение ''БОЕЦ'' е сезирало Върховна прокуратура и главния прокурор
Коментари Харесай

БОЕЦ: Кирил Домусчиев е извършил изключително обществено опасно престъпление

Гражданското съдружие ''БОЕЦ'' е сезирало Върховна прокуратура и основния прокурор за дейностите на предприемача Кирил Домусчиев в нарушаване на ограниченията и карантината. Това излиза наяве от обява на уеб страницата на НПО-то.

''С дейностите си Кирил Домусчиев жестоко потъпква въведените с изключителното състояние правила и ограничения, годни за всички жители, като дейностите му съставляват опасност за цялото общество и слагат в риск от болест с ковид със смъртни случаи голям брой български жители. Това е извънредно публично рисково закононарушение, осъществено с демонстративна безочливост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недостижим и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, или е имал подозрения, че е инфектиран с ковид още преди 17.03.2020, когато е доказана неговата проба, и все пак слага в риск голям брой хора, неспазвайки ограниченията и карантината.

Кирил Домусчиев нарушава разпоредба, правила и ограничения, издадени срещу разпространението на заразителна болест по хората, и съгласно член 355 алинея 1 от Наказателен кодекс следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с планувано наказване – отнемане от независимост до три години и санкция от хиляда до 10 хиляди лева'', пишат от ''БОЕЦ'' на своята Фейсбук страница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР