Гражданите на Германия са разделени по отношение на доставките на

...
Гражданите на Германия са разделени по отношение на доставките на
Коментари Харесай

ПРОУЧВАНЕ: Повечето германци са против доставки на тежки оръжия за Украйна

Гражданите на Германия са разграничени във връзка с доставките на тежки оръжия за Украйна. Според анкетата на Insa, извършена по искане на вестник Bild, 43% от интервюираните германци поддържат изпращането на танкове и бронетранспортьори, 50% са срещу. Позицията на немските управляващи обаче също е двусмислена.
Статията на Bild, основана на материалите от последното изследване на публичното мнение, към момента не е оповестена на уеб страницата на изданието, само че други немски медии към този момент преразказаха наличието й. По-специално те показват, че отношението към доставката на тежки оръжия за Киев може да бъде обвързвано с политическите желания на респондентите.
Противниците на тази концепция доминират измежду поддръжниците на Социалдемократическата партия на Германия (SPD) (55% срещу, 41% за), измежду електората на Християндемократическия съюз на Германия (CDU), в противен случай (55% за, 40 % против). Зелените гласоподаватели са най-активни за изпращането на тежки оръжия, измежду тях 72% поддържат концепцията, а 25% са срещу. В същото време в различно изследване на Forsa, извършено преди няколко дни, е регистрирано равнище на поддръжка от 51% при 37% от съперниците.
Три дни преди публикуването на изследването, на 20 април, вестник Bild разгласява публикация, озаглавена " The Chancellor`s Tank Bluff ", в която се показва, че немската промишленост е подготвена да достави Украйна с тежки оръжия, само че държавният глава Олаф Шолц, се противопоставяс стопански съображения. Изданието показва, че редакторите разполагат с два листата: истинското искане за оръжие от Киев и документ, утвърден от немското федерално държавно управление. Вторият лист е тъкмо два пъти по-кратък и в него няма тежки оръжия.
" Невероятно. Федералното министерство на защитата - както нормално, по гледище на канцлерството - отстрани всички тежки оръжия от немския " промишлен лист ", макар че немската промишленост беше подготвена да достави доста от отстранените оръжия в кратковременен и средносрочен проект, ”Bild написа.
Според вестника описът с евентуални продукти за вероятни доставки на немската военна промишленост за Украйна е понижен от 48 на 24 страници. От 15-те първични претенции непосредствено за въоръжение останаха единствено три и „ някои от тях с други възможности на в началото поисканите “.
Изданието твърди, че Киев е изискал от Берлин по-специално танкове Leopard, бойни машини на пехотата Puma и Marder, бронетранспортьори Boxer и Fuch. Освен това украинската страна се нуждаеше от противокорабни и противотанкови ракети, като Милан и Спайк. Според Bild съответните претенции от Киев са получени от март.
Списъкът, който немският вестник назовава " доста общ от съображения за сигурност ", включва армейски транспортни средства, персонално съоръжение за бойци, разследващо съоръжение, муниции, стрелково оръжие и полево съоръжение. Сред оборудването има разнообразни камиони, джипове, бусове, трактори за превозване на бронирана техника, само че няма танкове, бойни машини на пехотата и самите бронетранспортьори.
„ Очевидно шокиран, че всички тежки оръжия са извадени от немския „ промишлен лист “, Киев още веднъж изиска танкове Leopard 2 и „ две хиляди “ самоходни гаубици на 9 април и зенитни ракети IRIS-T на 16 април “, Bild написа., добавяйки, че тези претенции са били пренебрегнати.
В същото време изданието добавя, че даже и без тежко въоръжение размерът на немските доставки се прави оценка на €307 млн. Като цяло Берлин утвърди отпущането на €1 милиарда за тези цели.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР