Гражданите на 14 държави ще имат право да влизат свободно

...
Гражданите на 14 държави ще имат право да влизат свободно
Коментари Харесай

Граждани на 14 държави получават право да влизат в ЕС от 1 юли

Гражданите на 14 страни ще имат право да влизат свободно в Европейския съюз от 1 юли. Те са считани за " безвредни " макар свеотвната пандемия от ковид. Държавите са Австралия, Алжир, Грузия, Канада, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Тайланд, Тунис, Уругвай, Черна гора, Южна Корея  и Япония.

Списъкът, избран от Европейски Съюз, не включва Съединени американски щати, Бразилия и Китай. Брюксел е подготвен да включи Китай, в случай че Пекин предложи реципрочна договорка за пътуващи от Евросъюза, настояват дипломатически източници, представени от БНР.

Граничният надзор е отстранен за жители на страни членки, които пътуват в границите на блока. Правилата за пътуващи от Англия се дефинират настрана в границите на договарянията за Брекзит.

Междувременно България и Люксембург се договориха да извършват директни полети сред двете страни за туристи три пъти седмично. Решението взеха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и люксембургският ѝ сътрудник Жан Аселборн в Люксембург. Двамата са разискали редица още бюджета и разширението на Европейски Съюз, възобновяване от последствията от ковид и обстановката в Близкия Изток, оповестяват от пресцентъра на външното ни министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР