Гражданите, които живеят в кварталите ``Яворов и Лозенец, които от

...
Гражданите, които живеят в кварталите ``Яворов и Лозенец, които от
Коментари Харесай

Вече се приемат документи за стикери за паркиране в новите зелени зони в София

Гражданите, които живеят в кварталите ``Яворов и " Лозенец ", които от октомври ще попадат в новата зелената зона, към този момент могат да подават документи за винетни стикери за паркиране по непрекъснат адрес, оповестяват от " Център за градска подвижност ".

От първи октомври зелената зона ще обгръща региона сред булевардите " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Михайл Еминеску ", улиците " Мизия " и " Хан Омуртаг ", както и в регион " Лозенец ", в сектора сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Драган Цанков ", " Джеймс Баучер " и " Черни връх ".

Право на стикери за платено локално паркиране имат всички жители, които имат и ръководят автомобил и живеят в лично или наето жилище по непрекъснат адрес в зоните, където е въведено платеното паркиране. Цената на стикерите за паркиране в зелената зона е 100 лв. на година за един автомобил, 200 за втори и по 300 за всеки идващ.

Документите, които би трябвало да подадат, са заявление по пример, персонална карта - за справка; регистрационен ваучър на автомобила, нотариален акт или различен документ, удостоверяващ собствеността на жилищния парцел или контракт за наем. Документите могат да бъдат подадени и онлайн, само че сканирани във формат *PDF, *JPEG, *JPG или *PNG и оптимален размер до 2 MB. Те се подават в офисите на пл. " Възраждане " №1, на ул. " Будапеща " №17 и в пунктовете за продажба на билети на метростанциите " Национален замък на културата " и " Европейски съюз ".

Другите промени, които влизат в действие от октомври са, че синята зона ще се удължи с 4 часа в събота, като ще завършва в 18 часа, а началото и краят на зелената зона да бъдат изместени с 30 минути, като ще стартира в 8.30 и ще завършва в 19.30 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР