Граждани от кв. Княжево“ ще проведат протестна акция срещу модернизация

...
Граждани от кв. Княжево“ ще проведат протестна акция срещу модернизация
Коментари Харесай

Протест срещу пускане на влакове през кв. „Княжево“, „Горна баня“, „Овча купел“, „Факултета“ и „Гевгелийски“

Граждани от кв. „ Княжево “ ще проведат протестна акция против рационализация на железопътен сектор " София-Перник-Радомир " тази неделя, 25 април. Ще се организира, започващо от село Владая.

Проект, по който ще се осъществя, е отчасти финансиран със средства от Европейския съюз, и включва комплицирана реорганизация на към този момент съществуващи железопътни трасета, както и построяването на нови, които ще минават през кварталите „ Княжево “, „ Горна баня “, „ Овча купел “, „ Факултета “ и „ Гевгелийски “ .

Подобен вид ремонтна активност е нецелесъобразна, тъй като съществуват различни железопътни трасета, които няма да носят отрицателните последици на плануваното, счита Александър Иванов , който е един от основателите на митинга.

Според жителя строителството на сходна жп линия и прекосяването на товарни и пътнически влакове през тази квартали ще се отрази неподходящо върху живота на доста хора, само че и върху развиването на града. В доста от плануваните квартали има жилищни блокове наоколо до самите релси.

Работата по този план към момента не е почнала.
От Радио София потърсихме мнение от НКЖИ, които би трябвало да имат подробна информация за построяването на това железопътно трасе, само че досега не е получен отговор.

Репортерът Георги Карамфилов беседва с Александър Иванов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР