Граждани и официални лица се включиха в поклонението на местността

...
Граждани и официални лица се включиха в поклонението на местността
Коментари Харесай

С поклонение бе почетена паметта на Васил Левски по повод 147 години от залавянето му

Граждани и публични лица се включиха в поклонението на местността Пази мост край Ловеч и на Къкринското ханче в село Къкрина , оповестиха от пресцентъра на Община Ловеч.
 Община Ловеч
Събитието бе проведено от Община Ловеч и Регионален исторически музей във връзка 147 години от залавянето на Васил Левски.
 Община Ловеч

 Община Ловеч-->
Както е известно, през последните години институциите и гражданските сдружения поставят старания на разпространяват историческото място на Пази мост, което е неразривно обвързвано с пътя на Апостола към  Къкринското ханче.

Тази година имаше доста по-масово наличие на събитието . Да положат цветя и венци на двете паметни места пристигнаха началникът на НСО бригаден военачалник Красимир Станчев, заместник-кметът Даниел Колев, Еленко Начев, шеф на Регионалното ръководство по образованието-Ловеч, старши комисар Милен Маринов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Ловеч, главен  контрольор Златин Михайлов - шеф районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, главен  контрольор Явор Абаджиев, шеф на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, представители на  НД " Традиция ", РК " Васил Левски ", общински съветници, граждани  и деца.
 Община Ловеч
За смисъла на срещата сред Васил Левски и Николчо Цветков с Хасан Али чауш и Оджоолу Асан на Пази мост на 26 декември 1872 година приказва Пламен Мяшков - организатор РИМ-Ловеч. Той в детайли се спря върху документите и версиите за залавянето на Апостола.
 Община Ловеч

 Община Ловеч
" Как са се развили по-късно събитията на разсъмване на 26 декември 1872 година в ханчето и по какъв начин е станало самото залавяне на Апостола на свободата ", за това описа Янислав Цанков, екскурзовод в музея в Къкрина. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР