Граждажднска инициатива настоява властите да започнат обстойна проверка на дейността

...
Граждажднска инициатива настоява властите да започнат обстойна проверка на дейността
Коментари Харесай

Гражданско сдружение иска забраната на ВМРО

Граждажднска самодейност упорства управляващите да стартират обстойна инспекция на активността на Вътрешна македонска революционна организация, която в последна сметка да завърши със възбраната на партията. Инициативата се споделя " Граждани за демократична и правова страна " и слага под подозрение дали активността на партията подхожда на конституцията и законите на страната.

В в детайли писмо до президента, премиера и основния прокурор, жителите напомнят част от обществените изяви на видни представители на Вътрешна македонска революционна организация за последните три години - свадите в Държавната организация за българите в чужбина и антиромската реторика на партията.

" Считаме, че е належащо да се обясни дали тази политическа партия не нарушава редовно Закона за политическите партии и Конституцията и дали активността на нейни представители не е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност на страната и единството на нацията ", се споделя в писмото на жителите.

Те упорстват президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност по тематиката " Вътрешна македонска революционна организация ". Румен Радев е свикан да изиска от ДАНС разбор за активността на партията от май 2017 година, когато тя влезе в ръководството.

Премиерът е апелиран да свика съвещание на Министерския съвет, " на което да бъдат разисквани многочислените данни в медиите за незаконна и противоконституционна активност на представители на партия ВМРО-БНД ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР