Графит на анонимния британски художник, който работи под псевдонима Банкси,

...
Графит на анонимния британски художник, който работи под псевдонима Банкси,
Коментари Харесай

Откраднаха графит на Банкси от стена край Киев

Графит на анонимния английски художник, който работи под псевдонима Банкси, беше изрязан от стена на постройка в село Гостомел край Киев. Това заяви kommersant.ru, базирайки се на информация в канала на украинското онлайн издание strana.ua в обществената мрежа Telegram.

Авторите на обявата са привели за доказателство две фотоси на сгадата. На едната от тях е творбата на Банкси – жена по пенюар, с противогаз на лицето и с пожарогасител в ръка. Другият кадър демонстрира постройката без изрязаната от външния пласт част с графита. „ Съдейки по фотографията, изображението е било нанесено върху топлоизолацията и е било откраднато посредством изрязване на дунапреновата пяна “, споделя се в поста.

Изрязаната работа в Гостомел – северозападно предградие на Киев, е един от седемте графита на английския махленски художник Банкси, които той нарисува в Украйна. Злосторниците са избягали от мястото на престъплението, отнасяйки със себе си отделения стенна живопис. По данни на украинското издание, вандалите към този момент са арестувани. Авторите не разкриват други детайлности към произшествието.

На 12 ноември стана известно, че Банкси е дошъл в Украйна. На полуразрушена постройка в село Бородянка в Киевска област тогава се появи графит с момиченце акробат, което стои изправено на ръце и балансира върху парче бетон. На 15 ноември актьорът удостовери, че е в страната, както и авторството на седем графита в Киев, предградията Ирпен и Бородянка. Предполага се, че изрязаното женско изображение е един от тези 7 графита.  

Истинското име на Банкси е незнайно, художникът работи анонимно. Неговите графити постоянно се отнасят до обществени и политически аспекти на актуалното общество. Произведенията на художника се продават на търгове за милиони долари. Най-скъпото изображение – " Любов в кофата за отпадък ", беше продадено на аукцион за 25,4 милиона $.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР