Градушка, която продължи близо половин час, нанесе щети във Враца

...
Градушка, която продължи близо половин час, нанесе щети във Враца
Коментари Харесай

Порои и градушки нанесоха щети в Троянско и Врачанско

Градушка, която продължи близо половин час, нанесе вреди във Враца и близките села. Унищожени са зеленчукови градини, лозови насаждения и навеси. Ледените зърна са били с размера на орех, съобщи БНР.
Пороен дъжд, съпроводен с градушка валя довечера и в Троян. Няколко села са останали без ток поради повреди породени от  бурята, само че зареждането е възобновено. Нанесени са и вреди, само че съгласно кмета Донка Михайлова пътната инфраструктура не е наранена.
Пороят се е изсипал малко след 17.00  ч., а от гръмотевичната стихия няколко села са останали без ток, разясни кметът Донка Михайлова.
„ Необичайно огромно количество дъжд, тук-там “. В града са запушени от паднали листа почистени преди този момент шахти, а екипи на общината, полицията и пожарната огледаха всички сериозни региони. Обстановката последователно се възстановява.
Отстранено е паднало дърво, което е лимитирало придвижването в част от пътя към село Орешак. Подаден е сигнал за наводнена къща в един от кварталите на града. 
Другият сериозен сектор е ров на ВиК сдружението, юридически през днешния ден на една от главните улици в града – „ Христо Ботев “.
Изнесен е част от насипания материал, което основава опасности за придвижването. Екип на ВиК сдружението към този момент са на мястото и повредата ще бъде отстранена неотложно.
Възстановено е електрозахранването в селата Балабанско, Горно Трапе, Шипково и Белиш. Работи се по отстраняването на повредата в Калейца “.
Михайлова добави, че в някои региони на Троян е паднала и градушка, само че към този момент няма информация за особени вреди. Няма потърпевши хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР