Градският съвет на БСП-Пловдив настоява за незабавно напускане на партията

...
Градският съвет на БСП-Пловдив настоява за незабавно напускане на партията
Коментари Харесай

БСП-Пловдив поиска партията да напусне управленската коалиция заради оставката на Янев

Градският съвет на БСП-Пловдив упорства за неотложно овакантяване на партията от управническата коалиция. Разпространената позиция е в поддръжка на някогашния министър на защитата Стефан Янев и е призната единомислещо още на 2 март, само че е била оповестена на тържествено съвещание във връзка 144 години от Освобождението на България пред паметника на Скобелева майка на 3 март.

В нея се споделя, че с гласуването на оставката на Янев Българска социалистическа партия се е сложила в услуга на непознати ползи , които имат за цел да хвърлят България във война, и то непосредствено на фронтовата линия.

" Светът е в тежка рецесия и в тази обстановка, в която сме на ръба на нуклеарен спор, е извънредно значимо да се търсят средства за понижаване на напрежението, а не за неговото ескалиране. Тези, които ръководят страната ни, следва да се водят от волята на българския народ. Запазването на достолепието ни като жители изисква от нашите политици да се придържат към волята на болшинството българи, а не да водят сервилна политика в полза на външни сили ", написа в позицията.

От Българска социалистическа партия - Пловдив, допълват, че са против всички опити на страната ни да бъде забъркана в спора , който ще има непредвидими последствия за националните ползи на България. И упорстват сходни решения да бъдат подлагани на необятно разискване в партията, като декларират, че липсва разговор сред националното управление и партийните структури.

" Крайно време е сходни решения да бъдат подложени на необятно разискване в партията, тъй като едноличното управление на Корнелия Нинова е на път да заличи Българска социалистическа партия от българския политически живот ... Последните дейности на парламентарната група за избрания път показват цялостно неуважение към волята на социалистите. Българска социалистическа партия няма място в една ползваща се с поддръжката на ГЕРБ коалиция на апологети на войната ", допълват в позицията си пловдивските социалисти.

Позицията за овакантяване на ръководещата коалиция се поддържа и от ръководителите на общинските структури на партията в Пловдивска област.

" Ако управлението на партията не желае да се покрие с позора от въвличането на България във боен спор, то би трябвало час по-скоро да инициира напускането на тази позорна коалиция ", приключват в писмото си от Българска социалистическа партия - Пловдив.

бе оповестена на уеб страницата на градската организация в и във фейсбук.



" Това е гласът на градската партийна организация, който изрично не е склонен с остраняването на министър Янев от поста му министър и показва своето терзание за бъдещето на страната ни, защото оставаме с чувството че, Министерски съвет не обслужва 100 % българския интерес. БСП-град Пловдив показва позицията си, че сме миролюбива партия и държим на това по кротичък метод да се решат проблемите, а не да се вкарва страната в подобен боен спор. Според нас, колкото по-своевременно Българска социалистическа партия напусне ръководещата коалиция, толкоз по-голям е шансът да се запази като партия, тъй като и резултатите от последните изследвания демонстрират, че за следващ път Българска социалистическа партия ще понесе негатива на ръководството ", сподели Атанас Петков- зам.-председател на Горско стопанство на БСП- Пловдив, представен от Българска национална телевизия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР