Градски активист и един от основателите на Спаси метрото, лидер

...
Градски активист и един от основателите на Спаси метрото, лидер
Коментари Харесай

Борис Бонев: София жадува за промяна

Градски деятел и един от създателите на „ Спаси метрото ”, водач на „ Спаси София ”, организацията, която порасна от симпатична група фенове на града до един от най-големите граждански поправки на локалната власт. Дългогодишните му старания в името на един по-добър и спретнат град получават своя резултат през 2019 година, когато на локалните избори той се явява като независим кандидат-кмет, печели доверието на 50000 софиянци и става самостоятелен общински консултант. 

Разговаряме с Борис Бонев, лидер на общата общинската листа на  " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София " на идните на 29 октомври локални избори в България.

Доволен ли сте от метода, по който се развива акцията?

Нашето обединяване води акция с огромно почитание към софиянци. Никой в никакъв случай до момента не е правил 4-месечна дейна акция. Вярваме, че по този начин хората имат задоволително време да се срещнат с претендентите, с техните хрумвания и вземат осведомено решение в деня на изборите.

Ние не се сещаме за София месец преди изборите и не се опасяваме да сме на терен. Всеки мой ден започва и свършва на някоя натоварена метростанция или в парк, цялостен с хора, с цел да разпределям брошури и да приказвам с хората. Не се опасявам или срамя да се изправя очи в очи с моите съграждани, тъй като знам, че не съм ги лъгал и не съм ги предал през всички тези 14 години, които прекарахме в борба за София.

На кои гласове разчитате и смятате ли, че ще съумеете да мотивирате повече младежи да гласоподават?

Разчитам, че постоянството се вижда и прави оценка от софиянци, в никакъв случай не сме подвеждали хората и сме готови. Разчитам също на това, че всеки ще бъде почтен със себе си, когато взима решение. Когато няма къде да паркираш или когато погледнеш през прозореца си, и виждаш напълно близо следващия нов блок - тогава не избираш идеология, а търсиш действителни решения.

Разчитам, че хората няма да гласоподават с партийно смирение и под команда, тъй като гласуването под команда на избори води до гласуващи под команда в Общинския съвет. Общото ни положително бъдеще зависи от дейностите ни през днешния ден.

Предишния път си мислехме, че търпението на софиянци е достигнало краен лимит, само че на изборите преди 4 години София още веднъж избра от същото. Какво се промени за тези години и какво очаквате да стане този път?

Победата на ГЕРБ на локалните избори през 2019 година и до през днешния ден остава извънредно съмнителна. Интересно е, че има избрани квартали в София, където живеят най-вече малцинствени групи и където липсват каквито и да е вложения, а Йорданка Фандъкова се оказа невиждан любимец там с над 90% поддръжка. Затова считам, че още тогава софиянци желаеха смяна.

Днес те към този момент жадуват за нея. Защото всички пътуваме зад граница, всички можем да вършим непосредствено съпоставяне сред София и другите европейски столици и то не е в наша изгода. Вместо да се възползваме и да развиваме капацитета на нашия град, той систематично, поради непросветеност и корупция, се унищожава. От работата ни на терен през последните 4 години виждам, че хората са все по-непримирими и изискващи. Само с сходен метод можем да създадем София град, с който всички да се гордеем.



Как виждате своето място в бъдещата администрация?

Аз съм лидер на листата за общински съветници на Продължаваме промяната – Демократична България и Спаси София. Гордея се със страхотната листа, която сформирахме, и нямам подозрение, че ще бъдем обединен и доста работещ екип в общинския съвет.

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР