Градската управа в Неапол одобри предложението стадион Сан Пауло да

...
Градската управа в Неапол одобри предложението стадион Сан Пауло да
Коментари Харесай

Неапол одобри стадионът да носи името на Марадона

Градската администрация в Неапол утвърди предлагането стадион " Сан Пауло " да бъде прекръстен на " Диего Армандо Марадона ". Това се случи единствено 5 дни след гибелта на великия аржентинец. " Имаше доста прелестни хрумвания, само че в последна сметка името ще бъде: Стадио Диего Армандо Марадона ", удостовери кметът Луиджи Де Магистрис. Преди това той бе оповестил, че и една от метростанциите в града ще бъде прекръстена на Дон Диего. Всички продукти, положени от тифозите пред стадиона след гибелта на Марадона, пък ще бъдат събрани и изложени в сбирка, отдадена на именития футболист.

Той остана вечно в сърцата на последователите на " Наполи ", където игра от 1984 до 1991 година През този интервал записа 188 мача и 81 гола. Помогна и за спечелването на две шампионски трофеи на Италия, купата на страната и Купата на УЕФА.

Стадионът в Неапол, който е третият по величина в Италия, след " Сан Сиро " (Милано) и " Стадио Олимпико " (Рим), със своя потенциал от 55 000 места, носеше името " Сан Пауло " от откриването си през 1959 година

Снощи там се изигра и последният мач преди преименуването, като в него " Неапол " победи изрично с 4:0 " Рома " в дербито на IX кръг в Серия А. Мачът също мина под знака на Марадона, който беше почетен от футболистите първоначално от футболистите. Отборът на неаполитанците бе в екип, наподобяващ цветовете на аржентинското знаме, а трибуните бяха осеяни с плакати, отдадени на огромния локален любим.

Головете за " Наполи " отбелязаха Лоренцо Инсиние (30), Фабиан Руис (64), Дрис Мертенс (81) и Матео Политано (86). С този триумф " Наполи " е на 5-то място със 17 т. и по-добра голова разлика от " Рома ". Начело е " Милан " с 23 т., пред " Интер " и " Сасуоло " с по 18.

" Определено ми хареса настройката на футболистите. Дори когато някой грешеше, постоянно се намираше кой да му помогне. Това желая да виждам - по какъв начин играчите си ръкопляскат един на различен, а не се карат. Може би виновността е моя, че не съм бил задоволително непоколебим. Но това ще се промени. Марадона е легенда, това е ясно за всички. Разбирам, че всички желаят да изкажат почитта си, само че видях през днешния ден пред стадиона прекалено много хора без маски. Надявам се от на следващия ден в града още веднъж да стартират да се съблюдават ограниченията, тъй като другояче ни чакат неприятни последици ", разяснява след мача треньорът на " Наполи " Дженаро Гатузо .

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР