Градската железница на Пловдив трябва да е готова до 2024

...
Градската железница на Пловдив трябва да е готова до 2024
Коментари Харесай

Пловдив ще има градска железница до 2024 година

Градската железница на Пловдив би трябвало да е подготвена до 2024 година, когато се чака да дойде преносимият състав. Това заяви министърът на превоза Николай Събев. Идеята за основаването й е от най-малко 30 години, само че по този начин и не е осъществена. 
Събев разясни, че в този момент се работи по подготвителната фаза на плана и по тази причина няма изясненост какъв брой ще коства градежът. Не се знае и какъв брой дълго ще е трасето на външния кръг: " Ще бъде разпратено писмо посредством регионалния шеф на Пловдив Йордан Иванов до кметовете на общини, с цел да стартират да залагат в общите си устройствени проекти така наречен градски възли. Градските възли би трябвало да съобразени, тъй че да улесняват хората и да се употребяват “, уточни транспортният министър и добави, че най-малко за момента ще се работи по възстановяване на остарелия план. 
Предварителни планове полазват, че по линията ще могат да се движат 95 000 пасажери на ден. Министър Събев сбито разяснява и рокадите в Летище " Пловдив ": " Направихме рокадите, с цел да можем в дълбочина да навлезем във финансовите нарушавания, които открихме “, съобщи Николай Събев, само че отхвърли да конкретизира какви тъкмо са тези нарушавания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР