Градската художествена галерия Борис Георгиев“ - Варна, и Галерията за

...
Градската художествена галерия Борис Георгиев“ - Варна, и Галерията за
Коментари Харесай

Монотипията е тема на новия модул от Образователната програма на Градската художествена галерия - Варна

Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “ - Варна, и Галерията за графично изкуство - Варна, стартират нов модул от взаимната си просветителна стратегия " Въведение в графичното изкуство ". Модулът е отдаден на графичната техника монотипия.

Участниците в обучителните занятия ще се срещнат със стъпките в построяването на графичното произведение. Под управлението на художничката Велина Гребенска - организатор в Галерията за графично изкуство, която е и умел възпитател в региона на изобразителното изкуство, те ще преминат през всеки един стадий - стилизация на изображението, композиране, реализация с бои, прекачване на лист. Темата на разработваните графики ще бъде портрет или маска.

Занятията от обучителния модул “Монотипия ” ще се организират във вдъхновяващата артистична среда на залите на Градската художествена изложба в следните дни:

Вторник, 20 февруари, от 14:00 до 16:00 ч.

Петък, 23 февруари, от 14:30 до 16:30 ч.

Обучителната стратегия на двете варненски галерии е ориентирана към младежи над 16 години и възрастни с интерес към изкуството, които желаят да разширят своите усещания и умения. Материалите за заниманията се обезпечават от участниците в образованието.

Финална галерия в Градската художествена изложба на Варна ще покаже основаното от обучаваните по време на креативния развой.

Необходимо е авансово записване на тел.: 0889 170 283
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР