Градчетата по британското крайбрежие процъфтяват от избухването на пандемията от

...
Градчетата по британското крайбрежие процъфтяват от избухването на пандемията от
Коментари Харесай

Гъвкавият режим на работа изведе хората от големите градски центрове във Великобритания

Градчетата по английското крайбрежие процъфтяват от експлоадирането на пандемията от ковид, а центровете на градовете опустяват на фона на измененията в метода на работа, които наподобява ще бъдат трайни. Това сочат данни извлечени от потреблението на мобилните телефони, съобщи ДПА. 

Хората са се насочили към дребните градове и предградията, възползвайки се от гъвкавите благоприятни условия за пътешестване до офиса, съгласно разбор на интензивността на мобилните телефони, извършен от платформите " Плейсмейк.ио " (Placemake.io) и " Визитър инсайтс " (Visitor Insights).     

Анализът обгръща над 500 централни градски региона сред януари 2019 година и декември 2022 година и 8 милиона мобилни устройства в цяла Англия. 

В крайбрежния град Моркам в Ланкашир интензивността е скочила със 70 % сред 2019 година и 2022 година, а в известния курорт Богнор Риджис, Западен Съсекс, е повишена с 40 %. 
    
Централните региони на градове като Марлоу в Бъкингамшир, Крайстчърч в Дорсет и Дъмфрис в Южна Шотландия се радват на усилване на интензивността с над една трета. Посетителите на Кърби в графство Мърсисайд се е нараснала с цели 160 % през тригодишния интервал на фона на съживяването на градския център, съгласно данните.

Проучването обрисува наклонност за понижаване на посетителите на центровете на огромните градове през миналите три години.

Сред централните региони максимален спад сред 2019 година и 2022 година регистрират тези в Лондон - посетителите на лондонското Сити са намалели с 55 %, съгласно разбора. Активността в огромните градове Бирмингам и Шефилд също се е намалила - с към 30 %. 

Междувременно данни от министерството на превоза сочат, че броят на пътуващите всеки ден за работа от предградията към централните региони на Лондон към момента не се е върнал на предпандемичните нива. Това важи най-много за понеделниците и петъците, като броят на пътуващите с лондонското метро е бил надлежно 73 % и 80 % от предандемичното равнище през първата цялостна седмица на декември.

Това допуска, че повече хора пътуват сред вторниците и четвъртъците, което значи, че хората евентуално прекарват повече време вкъщи и работят в еластичен режим отвън централните градски региони.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР