Град Ксанти не е като гръцките градове. Улиците му наподобяват

...
Град Ксанти не е като гръцките градове. Улиците му наподобяват
Коментари Харесай

Любими 12 кадъра от гръцкото градче Ксанти

Град Ксанти не е като гръцките градове. Улиците му наподобяват повече тези в Одрин и Лозенград, само че това е обикновено, защото измежду жителите му има доста турско население. Градът е прочут със своите дребни и тихи улички, които допълват неговия сексапил и темперамент. Разходката е прелестно преживяване, защото дава взор към богатата история и просвета на града.

Архитектурата на Ксанти отразява това комбиниране сред гръцката и турската просвета, което те пленява от пръв взор.

Гръцката и турската кухня също се смесват в Ксанти. Градът е прочут с голям брой заведения за хранене, където може да се опитат разнообразни ястия. Това прави Ксанти идеално място за феновете на храната.

Ресторантите постоянно са цялостни с локални поданици и туристи, създавайки оживена атмосфера и  са наложителни за всеки, който желае да се допре до локалната кухня.

Комбинацията на града от естествена хубост, младежка сила и културни оферти го вършат наложителна дестинация за всеки, който пътува до Гърция.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Manos Anastasakis (@mananastasakis)

И макар че Ксанти няма директен изход към морето, това не попречва на града да бъде съвършено място за посещаване. Тук ще откриете нещо друго - конфликтът на турската и гръцката просвета. Това неповторимо комбиниране основава атмосфера на многообразие и обогатява вашето странствуване с нови усещания. Историческите и културни забележителности ще ви отведат на времепътешествие, а гостоприемните локални поданици ще ви покажат топлото лице на Ксанти.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР