Град Авдеевка ще бъде изравнен със земята. Руският президент Владимир

...
Град Авдеевка ще бъде изравнен със земята. Руският президент Владимир
Коментари Харесай

„Изравнете ги със земята“: Путин даде нов срок за победа в Украйна

Град Авдеевка ще бъде подравнен със земята. Руският президент Владимир Путин сложи нов период за реализиране на най-малко някакви победи на фронта в Украйна, защото изборите в Русия са напълно близо.
Това съобщи военно-политическият наблюдаващ от " Информационна опозиция " Олександър Коваленко. Руското военно командване, по думите му, е получило нов период за реализиране на триумф: до две седмици.
Основните цели на съветските нашественици са Авдеевка и прочистването на левия бряг на Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са избрани като вторични цели, завладяването им е отсрочено за втората половина на 2024 година В тази връзка, съгласно специалиста, се чака сериозен напън върху Авдеевка. Противникът ще нападна с пехотен съставен елемент в северния и североизточния бранш, цитира организация УНИАН думите му.
Коваленко уточни, че съветската войска ще концентрира всичките си старания и напън върху градските борби, а тактическата авиация ще изравни със земята всичко, което може да бъде употребявано като отбранителна позиция от ЗСУ. В същото време руснаците отсрочват опитите за завладяване на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецка област „ за след изборите “ през март. Според проектите на окупаторите след завладяването на Авдеевка би трябвало да бъде направена дълга пауза за възобновяване на боеспособността.
Друг боен специалист - някогашният пълководец на батальона „ Айдар “ Евгений Дикий – сподели пред телевизия „ Еспресо “, че съветските окупационни сили не са в положение да окупират цялата територия на Донецка област, по тази причина в този момент са съсредоточени главно върху натиска на Авдеевка. На първо място окупаторите желаят да натиснат Авдеевка и това е политическа цел. Защото нито един съветски военачалник не би унищожил непринудено толкоз доста бойци, както вършат в този момент в това направление на фронта.
В момента съотношението на загубите е 1:12 в интерес на украинските сили, само че това не стопира съветските щурмове. Това е директна заповед от Путин, уточни Дикий. Руският президент искаше градът да бъде високомерен още преди Нова година, само че проектите му се провалиха. Путин не се интересува от човешките загуби, които дава личната му войска, стига да успее да показа някаква победа на съветската аудитория преди президентските избори в Руската федерация на 15 март. Дикий сподели, че в случай че Русия превземе Авдеевка, идната цел ще е Купянск, който има освен политическо, само че и военно значение.
В същото време, говорейки за проектите на Руската федерация да завземе цялата територия на Донецка област, Дикий означи, че руснаците са доста надалеч от това. Дори завладяването на Авдеевка няма да ги приближи до тази цел. " За да окупира цялата Донецка област, врагът би трябвало да пробие фронта ни някъде. Има няколко посоки, където това е евентуално допустимо, само че там се вземат съответните ограничения ", уточни украинският боец.
Кметът на град Авдеевка, който от месеци е обект на огромна съветска атака, заяви през вчерашния ден, че обстановката тук-там е сериозна, като са регистрирани първите изолирани " улични боеве " с групи съветски бойци, съобщи Франс прес. " Ситуацията в града е доста комплицирана, доста напрегната. Докато в продължение на няколко седмици казвахме, че обстановката е доста комплицирана, само че под надзор, в този момент ситуацията е доста комплицирано, а на някои места - сериозно ", съобщи кметът Виталий Барабаш по малкия екран. Според Барабаш съветски диверсионни и разследващи групи " нахлуват в града ", предизвиквайки обособени конфликти с украинската войска по улиците. По думите му в този промишлен град макар сраженията и разрушенията са останали 945 мирни поданици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР