Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби

...
Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби
Коментари Харесай

САЩ са потресени от смъртни заплахи над американски военнопленници

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби окачестви като " поразителен " обстоятелството, че формален представител на Русия загатва за идна смъртна присъда за двамата американци, пленени в Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Реакцията му бе предизвикана от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който сподели, че ориста на американците зависи от решение на съда и че той не изключва присъдата против тях да е смъртна. " Потресаващо е формален представител на Русия дори да загатва за смъртна присъда на американски жители... в Украйна ", съобщи Кърби.

Съединени американски щати са изрично несъгласни с съветската позиция, че двамата американски жители, пленени в Украйна, не са предпазени от Женевската спогодба за военнопленниците, заяви и почитан чиновник на Държавния департамент, съгласно който Вашингтон е изразил това свое мнение пред Москва.

В изявление за американския ефирен канал Ен Би Си представителят на Кремъл сподели през вчерашния ден, че двамата американци са се сражавали в Украйна, с което са заплашвали живота на съветски бойци, и ще понесат отговорност за дейностите си.

Москва съобщи през днешния ден, че не знае местонахождението на двамата американци, като сподели, че те са наемници и може да бъдат наказани на гибел от подкрепяните от Русия сепаратисти. Според съветската организация Интерфакс, цитираща неназован източник, Александър Друки, на 39 години, и Анди Уин, на 27 години, се намират на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) в Източна Украйна.

Британците Шон Пинър и Ейдън Аслин и мароканецът Брахим Саадун, доброволци в украинската войска, към този момент бяха наказани на гибел, откакто бяха хванати в ДНР. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР