Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече престъпна небрежност

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече престъпна небрежност
Коментари Харесай

Захарова попиля Байдън и медиите за руското нахлуване в Украйна

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова незаконна немарливост въпросите на американските публицисти на конференция на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, които " приказват ясно за " съветската офанзива против Украйна ", само че не задават въпроси за разширението на НАТО.

„ Удивително е по какъв начин американските публицисти на конференцията на Байдън приказват с цялостна сигурност за „ нападението на Русия против Украйна “ и като че ли в никакъв случай не са чували за разширението на НАТО на изток, отговорностите на западните страни за неделимостта на сигурността ", съобщи тя.

„ Не знаят нищо за провокациите на режима в Киев и тяхната поддръжка от Вашингтон “, написа тя в своя Telegram канал в четвъртък.

" Какво е това? Света дивотия или неприемлива доверчивост? Мисля, че е незаконна немарливост ", заключи дипломатът.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР