Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова написа в страницата

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова написа в страницата
Коментари Харесай

Великобритания е "очистила важни свидетели" с отношението към домашните любимци на Скрипал, смята Русия

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова написа в страницата си във Facebook, че домашните любимци на отровения разузнавач Сергей Скрипал са можели да бъдат значима улика в делото, само че след дейностите на Англия, от тях към този момент нищо не може да се научи, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Вчера представител на английското министерство на околната среда разгласи, че в дома на Скрипал са открити двете мъртви морски свинчета и котка в тежко положение, която е била евтаназирана, с цел да се постави завършек на тъгите й.

Според Захарова животните освен, че са починали при странни условия, само че са били и кремирани. Това написа и английският таблоид " Сън ". " На пръв взор това може да породи следващата порция смешки от сорта " очистиха значими очевидци ", само че в реалност това са " значими очевидци ", защото става дума за химическо отровно вещество, което съгласно някои версии, може да е било употребявано в дома на Скрипал ", уточни представителят на съветското външно министерство.

На този стадий не се показва каква е повода за гибелта на животните – дали отрова или апетит, защото специалистите влязоха в дома на Сергей Скрипал месец след случая.
Днес от Русия отхвърлиха изказванията на английския в. " Таймс ", че субстанцията, употребена за отравянето на Сегрей Скрипал и щерка му, е била създадена в лаборатория в затворен град в Саратовска област, съобщи " Франс прес ". " Тази лаборатория в никакъв случай не е била част от нашия обсег на работа ", съобщи пред " Интерфакс " Михаил Бабич, пълномощен представител на съветския президент в Приволжския федерален окръг, в състава на който влизат редица съветски федерални субекти, измежду които и Саратовска област.

" Всички бази, в които са складирани химически оръжия са добре известни. Шихани не е една от тях ", сподели Бабич, който е някогашен ръководител на съветската Държавна комисия по химическо разоръжаване. Шихани е затворен град, в който се намира поделение на Държавния проучвателен институт за химия и органични технологии.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (120)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР