Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на
Коментари Харесай

Захарова: Западът трябва да спре доставките за украинската армия, ако иска преговори с Русия

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за нуждата от включване на Русия в договарянията за Украйна. Тя съобщи, че с цел да могат съветските представители да вземат участие в полемиките, западните страни би трябвало да спрат да одобряват антируски наказания и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.


" Ако приказваме за желанието на обособените страни да намерят излаз от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един диалог. Тогава те би трябвало да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не одобряват антируските наказания и да не вършат русофобски изказвания ", съобщи Мария Захарова пред " Известия ".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изказване, с цел да повлияе на " кардиналните подходи на Русия ". Но по този метод " ние няма да бъдем примамени в този капан ", сподели формалният представител на съветското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се организира четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше разисквана " мирната формула ", препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър съобщи, че Русия би трябвало да взе участие в преговорния развой. Същевременно той означи, че разискването на мирния проект би трябвало да продължи даже при липса на разговор сред Москва и Киев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР