Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза в сряда,

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза в сряда,
Коментари Харесай

Москва не вярва в капацитета на Ислямска държава да организира нападението в Москва

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова сподели в сряда, че е " извънредно мъчно да се повярва ", че " Ислямска страна " би имала потенциала да извърши нападението против концертна зала в Москва предишния петък , при което, цитира думите й Ройтерс.

На брифинг с кореспонденти Захарова вместо това повтори изказванията на Москва, за които тя към момента не е предоставила доказателства, че Украйна стои зад, най-смъртоносното в Русия от 20 години.

, а, че разполагат с разследваща информация, която демонстрира, че то е осъществено от афганистанския клон на мрежата " Ислямска страна в провинция Хорасан ".

Но Захарова сподели, че Западът е побързал да хвърли отговорност върху Ислямска страна, като метод да отклони виновността от Украйна и западните държавни управления, които я поддържат.

" За да отхвърлен съмненията към груповия Запад, те незабавно трябваше да измислят нещо, по тази причина прибягнаха до ИДИЛ, извадиха асо от ръкава си и безусловно няколко часа след терористичната офанзива англосаксонските медии стартира да популяризира тъкмо тези версии ", сподели тя.

Президентът Владимир Путин сподели, че нападението е осъществено от ислямистки бойци, само че

Той сподели, че някой от украинската страна е подготвил " прозорец " за въоръжените лица да избягат през границата, преди да бъдат хванати в Западна Русия в петък вечерта.

Във вторник обаче, че въоръжените мъже в началото са се пробвали да преминат в страната му, преди да се отклонят и да се насочат към Украйна, откакто разбрали, че прекосяването към Беларус е било невероятно.

, че има вяра, че Украйна, дружно със Съединените щати и Англия, са забъркани в офанзивата в Москва.

Британският външен министър Дейвид Камерън отговори в обществената медийна платформа X, като сподели: " Твърденията на Русия за Запада и Украйна за офанзивата против " Крокус Сити Хол " са цялостни нелепости ".
 Русия умува дали да упрекна Запада в
Русия умува дали да упрекна Запада в " тероризъм "

Британският външен министър Дейвид Камерън отхвърли изказванията на Русия като " цялостни нелепости "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР