Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Киев може да

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Киев може да
Коментари Харесай

Москва: Никакъв петрол и газ за тези, които подкрепят ценовия таван

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Киев може " да постави завършек на страданието " на украинския народ, като извърши съветските претенции за решение на спора, съобщи Ройтерс.

Думите на Песков бяха в отговор на въпрос дали Русия се тормози от резултата, който офанзивите против украинската енергийна конструкция оказват върху популацията. 

" Както до момента не е имало удари по обществени обекти, по този начин няма да има и в бъдеще. А що се отнася до цели, които директно или индиректно имат отношение към военния капацитет, то те надлежно подлежат на поразяване ", изясни Песков. 

През последните няколко седмици масираните ракетни офанзиви против енергийна инфраструктура из цяла Украйна принудиха милиони украинци да живеят без ток, вода и отопление в продължение на часове, а от време на време и на дни. Нападенията бяха осъществени тъкмо преди температурите да паднат под нулата, отбелязва Ройтерс. 

Песков беше запитан и по какъв начин страданието на украинските жители може да се съчетае с наскоро изразената от Путин позиция, че той не желае да унищожава нито Украйна, нито народа ѝ.

" Украинското управление има всички благоприятни условия да приведе обстановката в естествен ред, като извърши настояванията на Русия и надлежно да приключи всички вероятни премеждия на мирното население ", отговори той.

Говорителят на Кремъл разяснява и обстановката към съветските доставки на нефт и газ, като посочи, че Москва не има намерение да доставя с въпросните първични материали страни, които поддържат въвеждането на таван на цените. Песков добави, че следва да се вземе дефинитивно решение, откакто се проучват всички данни. 

Страните от Г-7 възнамеряват да наложат оптималната цена от 65-70 $ на барел за съветски нефт, само че страните от Европейски Съюз към момента не са постигнали единодушие по този въпрос и предстоят още договаряния, отбелязва Ройтерс. 

В момента съветският нефт, превозен по море, се търгува за към 70 $ на барел и от икономическа позиция плануваният ценови таван няма да има огромно значение. Въпреки това сходна мярка може да докара до дълготрайни стратегически последствия, при положение на ново повишение на цените, добавя ТАСС. Според европейски специалисти има сериозен риск Русия да прекрати доставките си до страни, които са се включили към механизма за надзор на цените, даже и към този момент той да е неусетен за Москва. Ако при сходна обстановка останалите производители на петрол не усилят внезапно добива си, прекъсването на съветските доставки може да провокира ненадейно повишение на цените на международния пазар.

Междувременно Ройтерс, базирайки се на три " осведомени с въпроса " източника, съобщи, че представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените арабски емирства (ОАЕ) предходната седмица, с цел да обсъдят опцията за замяна на военнопленници, която би била обвързвана с обновяване на съветския експорт на амоняк за Азия и Африка посредством украински водопровод, съобщи Ройтерс, базирайки се на.

По информация от източниците диалозите са били извършени с посредничеството на ОАЕ и без присъединяване на Организация на обединените нации макар централната роля на организацията при договарянето на самодейността за експорт на селскостопански артикули от три украински черноморски пристанища. Амонякът се употребява в производството на торове.

Разговорите са имали за цел да отстранен оставащите трудности пред осъществяването на самодейността за експорт на зърно, чийто период на деяние беше продължен предходната седмица и да бъде омекотен международният дефицит на храни, като бъде деблокиран износът от Украйна и Русия, прибавиха източниците, поискали да останат анонимни. Руските и украинските представители са пристигнали в столицата на ОАЕ Абу Даби на 17 ноември и са разискали подновяването на износа на амоняк от Русия в подмяна на продан на военнопленници, при който двете страни ще си разменят огромен брой хора. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да откри какъв прогрес е бил реализиран на диалозите. Руският президент Владимир Путин през вчерашния ден сподели, че съветски чиновници ще работят по разблокирането на съветски торове от европейски пристанища и за обновяване на износа на амоняк.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР