Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече “политически деструктивни призивите на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече “политически деструктивни призивите на
Коментари Харесай

Лавров отказа да коментира изявления на Столтенберг: "Изгубил е връзка с реалността"

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова “политически деструктивни ” апелите на американския президент Джо Байдън за лични наказания против съветския водач Владимир Путин.

Същевременно министърът на външните работи Сергей Лавров подсети, че чака до края на седмицата писмен отговор на препоръчаните от Русия гаранции за сигурност.

Говорителят Дмитрий Песков сподели, че глобите против висшите ръководители на Русия за безсмислени и увери, че президентът Путин няма банкови сметки в чужбина.

Пред депутатите в Държавната дума министърът на външните работи Сергей Лавров беше безапелационен, че Москва няма да одобри закъснение на американския отговор на съветските оферти поради полемики с Европейския съюз или в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа:

„ Ако не последва градивен отговор и Западът продължи нападателния си курс, то Москва, както нееднократно съобщи президентът, ще предприеме нужните ответни ограничения.

Във всеки случай всички би трябвало да знаят, че сигурността на Русия и на нейните жители е неоспорим приоритет и тя ще бъде надеждно обезпечена при всевъзможни условия “, сподели Лавров.

Той удостовери съветската позиция, че рецесията в Донбас може да бъде преодоляна само посредством поредното и прецизно използване на Минските съглашения. 

„ Единственият залог за триумф е започването на директен разговор сред страните в спора: Киев и Донецк и Луганск “. 

След срещата си с депутатите Сергей Лавров даде къс брифинг за публицисти. Попитан по какъв начин ще разяснява изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за в допълнение подсилване на източния фланг на Алианса, Лавров отговори:

„ Отдавна не обръщам внимание на изказванията му. Според мен, към този момент е изгубил връзка с действителността “. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР