Говорителят на командването на гватемалската армия Рубен Телес опроверга появилите

...
Говорителят на командването на гватемалската армия Рубен Телес опроверга появилите
Коментари Харесай

Кортежът на президента на Гватемала стрелял по неизвестни

Говорителят на командването на гватемалската войска Рубен Телес опроверга появилите се по-рано известия в медиите , че кортежът на президента Алехандро Джаматеа е бил атакуван, заяви АП.

Той удостовери, че е имало престрелка сред незнайни мъже и бойци, които са осигурявали сигурността на президента по време на визитата му в Ла Лагуна в департамента Уехуетенанго в западната част на страната, покрай границата с Мексико.

" Членове на гватемалската войска стопираха автомобил, който се приближаваше към тяхното местонахождение. Служителите на автомобила, виждайки наличието на бойците, стартират да стрелят , а бойците отвръщат на огъня. Един от стрелящите бойци е ранен, а останалите са избягали в посока Мексико ", цитира Асошиейтед прес (АП) думите на служителя.

По-рано гватемалски медии цитираха държавни и военни източници, съгласно които Джаматей не е потърпевш при нападението против кортежа му.

Според известията незнайни нападатели са разкрили огън по кортежа на президента в събота по време на визитата му в департамента Уехуетенанго. Четирима нападатели, за които се счита, че са гватемалци, се пробват да избягат в Мексико, само че са хванати от военните.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР