Говорителят на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на

...
Говорителят на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Украинската разведка: До септември Путин мисли какво да прави със завладените територии

Говорителят на Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна Вадим Скибицки съобщи пред РБК-Украйна, че съветският президент Владимир Путин схваща, че войната в Украйна ще бъде война на безсилие.

" Путин има лична цел за себе си и се движи гладко към нея . Той прави исторически паралели с Руската империя, с Петър Велики, който повежда Русия към Европа. Той към този момент приказва за войната на Русия с Швеция, траяла 21 години. Така че той към този момент осъзнава, че тази война, която стартира, няма да завърши за две седмици, както искаше. Той схваща, че това ще бъде война на безсилие, както и ние я разбираме . Планът му е да завземе нашите територии малко по малко и по-късно да прави нещо с тях ", споделя Скибицки в изявлението.

Припомняме ви, че и английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Путин не желае договаряния, а има намерение да направи " нов Грозни " в огромните украински градове.

Според него скоро няма да има нито прелом, нито смяна в позицията на съветския президент: " Поне не и до края на тази година. "

Целта на Кремъл остава надзор над цялата територия на Донецк и Луганск , както и втората - Херсонска област. Военното разузнаване показва една значима дата - 11 септември , когато в Русия ще се гласоподава и на тази дата могат да бъдат повдигнати въпроси за " референдуми " или други ограничения за присъединение на окупираните територии към Русия, за основаване на квазидържавни формирания като " Херсонската национална република " или за обединяването им с Крим .

" В момента върху всичко това работят политическите технолози на Руската федерация, интензивно се учат нашите територии, обществената обстановка и какво да се прави с тях като цяло - да се интегрират или да не се интегрират. Това е алтернатива. Но първата дата е 11 септември. "

Следващата допустима дата, която сега интензивно се разисква, е 30 декември , изяснява Скибицки, когато ще се навършат 100 години от основаването на Съветския съюз . Но по-нататъшното развиване на събитията ще зависи от това до каква степен ще съумеят и до каква степен ще им попречим да осъществят проектите си.

" Всичко ще зависи от здравословното му положение. Но това е и въпрос на 2-3 години. Следователно времето е в ръцете на жителите на Кремъл и те схващат това. Дори в случай че вземем поради популацията, ресурсите на Руската федерация са доста повече ", добави Скибицки.

Според него опасността от страна на Беларус остава висока, доколкото съдружникът на Владимир Путин, е дал територията си за разполагане на военни сили и уреди. Факт е, че на територията на Беларус към момента има съветско военно наличие. На първо място това е авиационният съставен елемент. Става дума за самолетите Су-34 и Су-30, има едно поделение на ракетната система " Искандер " , което от време на време се придвижва към границата с Украйна. В началото на войната точно тези подразделения нанесоха удари по украинските територии и вероятността още веднъж да бъдат задействани остава висока. Още преди началото на войната бяха ситуирани комплексите С-400, влязоха С-300.
 Ракети летят по Централна и Западна Украйна
Ракети летят по Централна и Западна Украйна

Житомир, Яворов, Днепър

Интервюто на Вадим Скибицки излиза в деня, в който украинските военни оповестиха за масиран обстрел по градове както в Западна, по този начин и в Централна Украйна. 24 ракети пък са изстреляни по Житомирска област със самолети, които са пристигнали от територията на Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР