Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова даде подробности за случая

...
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова даде подробности за случая
Коментари Харесай

Прокуратурата даде подробности за магистрата, задържан за бракониерство край плевенско село

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова даде детайлности за случая със съдията от Окръжен съд-Ловеч Иван Иванов, който беше арестуван при полицейска акция предишния четвъртък, в гората край плевенското село Бохот.

"Дежурен полицейски патрул са забелязали подозрителен джип край село Бохот. Те са следили автомобила и са се усъмнили в противозаконен лов. чиновниците на реда са пробвали да спрат джипа, само че той е траял придвижването си и е имало към 15 минути гонка. Многократно полицейските чиновници са се легитимирали, употребявали са звукови и светлинни знаци, крещяли са през прозорците джипа да спре. Стреляно е със стоп патрони, а за край е стреляно с бойни патрони в задните гуми на джипа, с цел да бъде спрян от придвижване ", сподели на конференцията Арнаудова.

"В колата са открити двама души. Единият е арбитър Иван Иванов от Окръжен съд-Ловеч. Той не се е легитимарал в началото, само че след това е направил това. вътре са открити пушки и бойни патрони. Лицата са арестувани за период до 24 часа. Към момента доказателствата не са задоволителни за покачване на обвинявания. Разследваме дали магистратът е нарушил член 322. Събираме доказателства и за това дали магистратът е държал нелегално оръжия, тъй като двете открити пушки за благосъстоятелност на неговия сателит, който е и притежател на джипа. Самият арбитър е предизвестил полицейските чиновници, че в цевта на едната пушка има военен патрон и да внимават ", добави представителят на Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила.

"Намерена е и черна маска с прорези за устата и очите. На тази маска ще бъде изработен ДНК разбор. Пушките са предадени на Столична дирекция на вътрешните работи и там също ще се създадат експертизи. На този стадий няма повдигнати обвинявания, тъй като чакаме резултатите от експертизите. Главният прокурор ще осведоми съдийската гилдия на Висш съдебен съвет за този случай. Автомобилът е благосъстоятелност на лидера, който е другар на магистрата и е престъпно проявен, само че не е осъждан ", разкри още Арнаудова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР