Говорителката на руското външно министерство разкритикува служебния премиер Гълъб Донев

...
Говорителката на руското външно министерство разкритикува служебния премиер Гълъб Донев
Коментари Харесай

Захарова разкритикува властта ни заради Паметника на Съветската армия

Говорителката на съветското външно министерство разкритикува служебния министър председател Гълъб Донев поради паметника на Съветската войска и го упрекна в липса на политическа воля да каже " надалеч ръцете ". Позицията на Захарова бе публикувана от Руското посолство у нас.

Миналата седмица културната комисия към Столичния общински съвет реши паметникът да бъде изместен. В утвърденото предложение е заложено столичният кмет Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира паметника, защото той не е общинска благосъстоятелност. По-късно Донев прикани тематиката да се остави за след изборите, припомня " 24 часа ".

Ето какво написа в поста, оповестен на български в страницата на Руското посолство във фейсбук, без редакторска интервенция:

" Ръководителят на актуалното техническо държавно управление на България прикани за отсрочване на решаването на толкоз внимателен и противоречив въпрос за следизборния интервал. Не следим политическа воля да се каже " надалеч ръцете " от паметниците на тези, които направиха вероятен живота на сегашните генерации. Не става дума, дали този живот е удобен, състоятелен, сполучлив – въпросът не е в това. Става дума за самото битие на поколенията ", разяснява Захарова.

" Известно е, че тази дива самодейност идва от евроатлантиците, контролиращи столичния внушителен орган. Очевидна е нейната връзка с идните предварителни парламентарни избори в България, с желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да показват способността си деликатно да улавят и неотложно да извършват упованията на западните си сътрудници, които оказват значително въздействие върху вътрешнополитическите процеси в страната. Сега в политическа " разменна монета " се трансформират паметниците на тези, които освобождаваха България ", написа още в позицията ѝ.

Захарова похвали и хората, събрали се на жива верига към монумента, с цел да изразят несъгласието си той да бъде демонтиран.

" Виждаме в това отдаденост на традицията, тесни връзки сред народите на нашите страни ", разяснява тя.

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР