Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като недопустимо

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като недопустимо
Коментари Харесай

Русия: Недопустимо е да ни сравняват с Хитлер!

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова дефинира като неприемливо сравнението, което английският външен министър Борис Джонсън направи сред Русия и хитлеристка Германия, съобщи "Ройтерс ".

Британският посланик съобщи, че съветският президент Владимир Путин ще употребява семейството на идното Световно състезание по футбол в неговата страна съвсем по същия метод, по който Адолф Хитлер е употребявал Олимпийските игри, състояла се в нацистка Германия през 1936 година. Според дипломата Кремъл ще употребява Мондиала като имиджово средство.

"Подобни съпоставения са неприемливи и са под равнището на началник на дипломатическо ведомство на една европейска страна ", счита говорителката на съветското външно ведомство. Тя добави, че Борис Джонсън е обладан от ненавист и гняв и че е плашещо, че той съставлява нуклеарна страна.

Отношенията сред Москва и Лондон се изостриха след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, предал имената на съветски сътрудници на западното разузнаване. Британският министър председател Тереза Мей уточни, че Русия стои зад опита за ликвидиране на шпионина и неговата 33-годишна щерка Юлия. Кремъл отхвърля да има общо с случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР