Говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова

...
Говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова
Коментари Харесай

Мария Захарова: Западът опитва да дестабилизира ситуацията в Сърбия

Говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова упрекна Запада в опит за дестабилизация на обстановката в Сърбия след предварителните парламентарни и локални избори на 17 декември, оповестяват Франс прес и ТАСС.
Прочетете още
" Опитите на груповия Запад да разклати обстановката в страната, употребявайки техниките на " майданските преврати ", са явни ", съобщи Захарова.

„ Строгото съблюдаване на буквата и духа на конституцията на страната и уважението към избора на сръбския народ, който гласоподава за националните си ползи, са единствената допустима реакция “, добави Захарова, която явно направи паралел сред митингите в Сърбия и тези на Майдана в Киев, довели до идването на власт на прозападни сили в Украйна при започване на 2014 година

Демонстранти, оспорващи резултатите от последните парламентарни и локални избори в Сърбия, нападнаха кметството в Белград през вчерашния ден, чупейки прозорци с камъни, след което бяха отблъснати от полицията.

Сръбският президент Александър Вучич, чиято партия беше оповестена за победител на изборите, съобщи, че двама служители на реда са били " съществено ранени " по време на демонстрацията, а повече от 35 души са били задържани.

Изборите на 17 декември провокираха голям брой рецензии, откакто екип от интернационалните наблюдаващи - в това число представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), осъдиха редица " нередности ", в това число " пазаруване на гласове " и " пълнене на урни ", напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР